Op tijd snoeien.

Op zich is de snoeitijd niet gebonden aan een bepaald seizoen. Wel is het verstandig bepaalde soorten bomen en planten te laten snoeien voor bijvoorbeeld de winter of voorjaarsperiode. Ook kunnen het soort gewas en de bepaalde gevoeligheden van sommige gewassen een belangrijke rol spelen.

Het is dus niet zo dat de winter en het vroege voorjaar per definitie de beste snoeitijden zijn. Het is wel een feit dat het meeste snoeiwerk in die periode kan worden gedaan. De simpele reden hiervoor is dat hier in de winterperiode meer tijd voor is. Er mag echter niet beneden de 5 tot 10 graden vorst worden gesnoeid vanwege het “invriezen” van de wond.

 

Kappen en rooien.

Wellicht staat er op uw erf een boom welke te groot is geworden en hierdoor uw zon wegneemt. U kan deze dan laten kappen. In veel gemeentes mag u dit niet zomaar doen. Ook al staat deze op uw eigen grond. Hiervoor is toestemming en of een kapvergunning nodig. Nico Bankras tuintechniek kan dit indien u wenst voor u verzorgen. Voor snoeiwerk of het laten kappen van bomen of hagen bent u bij ons aan het juiste adres. Ook hiervoor beschikken wij vanzelfsprekend over de benodigde kennis en het juiste gereedschap.