De basis van de aan te leggen of te renoveren tuin

Een tuinontwerp is van essentieel belang voor iedere aan te leggen of te renoveren tuin. In het ontwerp wordt rekening gehouden met de wensen van u als opdrachtgever, met de ligging van de tuin en de stijl van de woning.

Op het moment dat u contact met ons opneemt voor aanleg of renovatie van de tuin heeft u misschien al wat ideeën over de tuin. Het is belangrijk om goed over de tuin na te denken. Denk hierbij aan de stijl van beplanting, verharding en andere kenmerken zoals onderhoudsvriendelijk, wintergroen, wel of geen gazon, meerdere terrassen enz.

Er wordt een vrijblijvende afspraak gemaakt, waarbij wij de situatie ter plekke kunnen aanschouwen, een goed beeld krijgen van de stijl en omgeving van de tuin. Het is soms makkelijk als u tijdens de afspraak wat afbeeldingen heeft verzameld die in de richting van uw wensen komen. Eventueel een kopie van de bouwtekening en de afmetingen van het perceel zijn erg handig bij het gesprek.

Via deze inventarisatielijst is het makkelijk om alle ideeën en wensen op papier te zetten.

Voor uw tuinontwerp wordt goed geluisterd en gekeken naar uw ideeën en wensen. Het is voor ons een uitdaging om die informatie te vertalen naar een passend tuinontwerp, dat volledig tegemoet komt aan het vooraf gestelde doel van uw tuin.

Het ontwerp wordt gedetailleerd op schaal getekend en in kleur voor u uitgewerkt. De ontwerpkosten worden berekend naar grootte van de tuin.

Bij het ontwerp kan ook een werkomschrijvende offerte worden geleverd, waarin exact vermeld staat welke werkzaamheden er worden verricht, welke materialen er worden gebruikt en wat de kosten zijn voor het uitvoeren van het ontwerp. Op deze manier worden onaangename verrassingen achteraf voorkomen.

Het beplantingsplan wordt indien gewenst, gemaakt nadat u tevreden bent over het ontwerp en een idee heeft gekregen over uw toekomstige tuin.